Newyorkský cheesecake

Byl den, kdy jsem odmaturovala a svému oponentovi práce jsem podarovala poukaz na jakýkoliv dort. Vybral si cheesecake, a tak mi nezbylo nic jiného, než si takový cheesecake vyzkoušet před samotnou akcí.

Recept jako vždy najdete pod fotkami :).

A jak takový cheesecake dopadl, to se podívejte zde:

RECEPT:
Korpus: 250 g máslových sušenek
150 g rozpuštěného másla
***
Krém: 500 g smetanového sýra (Lučina, palouček, …)
165 g cukru krupice
2 lžíce hladké mouky
1 lžička citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
2 vejce
300 g zakysané smetany

Postup: Troubu si rozehřejeme na 150°C (vrchní, spodní ohřev). Formu na dort o průměru 24 cm si vymažeme tukem a vysteleme pečicím papírem. V robotovi si rozdrtíme sušenky na úplný prach, zalejeme máslem a vymícháme ve hmotu, kterou pomocí skleničky vměstnáme do formy, asi takto:

Dáme na 30 minut do lednice (pokud bude víc, vůbec to nevadí). Mezitím si ve větší misce ručním mixérem vymícháme smetanový sýr s cukrem tak, aby byla směs jemná a vláčná. Přidáme mouku, citronovou kúru a šťávu a opět zamícháme mixérem tak, aby bylo vše spojené. Přidáme vejce a opět zamícháme. A nakonec přidáme zakysanku a zamícháme. Celou směs vylejeme do vychlazeného korpusu, zarovnáme a párkrát s celou formou lehce bouchneme o podložku, abychom vyhnali vzduch. Formu položíme na plech (aby nám nevytékal tuk z formy) a dáme doprostřed trouby na 1 hodinu péct. Po uplynutí času pootevřeme dvířka trouby a strčíme mezi ně vařečku, aby se trouba nezavřela. V troubě necháme do úplného vychladnutí. Po vychladnutí trouby dort vyndáme a dáme na minimálně 3 hodiny do lednice. Zdobíme dle své fantazie:) Dobrou chuť!


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *